Over Prof. Pieter ABBEEL - Artificiële Intelligentie - lezing, receptie, meet & greet

10 mei
Brasschaat - Sint-Michielscollege

Prof. Pieter ABBEEL - Artificiële Intelligentie - lezing, receptie, meet & greet

Professor aan Berkeley University.  Wereldautoriteit in AI.

Recente doorbraken in Artificiële Intelligentie (AI) transformeren ons dagelijkse leven ingrijpend. Met ChatGPT kunnen we zinvolle conversaties en brainstormsessies houden, met Perplexity verkennen we alle informatie op het internet. Artificial Intelligence systems herkennen ons gezicht en begrijpen wat we zeggen. AI kan medische diagnoses stellen, de 3D-structuur van eiwitten voorspellen, wiskundige problemen oplossen en weervoorspellingen ingrijpend verbeteren. En dit is nog maar het begin…

vrijdag 10 mei 2024 van 19:00 uur tot 22:30 uur

Prof. Pieter Abbeel brengt ons een overzicht van de recente doorbraken in AI en legt de principes uit die ervan aan de basis liggen. Hij bekijkt met een kritische blik wat AI ons in de toekomst kan bieden. 

Na het Sint-Michielscollege in Brasschaat studeerde hij voor burgerlijk ingenieur aan de KULeuven. Vanaf 2000 specialiseerde hij zich in computerwetenschappen aan Stanford University, Californië.

Hij is sinds 2008 werkzaam als hoogleraar Artificiële Intelligentie aan Berkeley University in de VS en realiseerde belangrijke doorbraken. Zo is hij uitvinder van Diffusion Models (de basis van DALL-E, Midjourney, Sora) en moderne Policy Gradients (essentieel onderdeel van ChatGPT). Hij was pionier in belangrijke AI-bedrijven: Open AI, Perplexity, Covariant, Gradescope, Ideogram, Genmo, Reflection.

Pieter Abbeel werkte samen met Elon Musk, Sam Altman, Jensen Huang, Jeff Bezos en Bill Gates. Hij verschijnt geregeld in de pers: New York Times, Wall Street Journal, BBC, Rolling Stone, Wired, Tech Review, De Tijd, De Standaard, De Morgen, Het Nieuwsblad.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Jongeren tot 26 jaar € 10,00
Leden Davidsfonds € 20,00
Standaard (niet-leden) € 25,00

Aanvang lezing: 19.00 u. - Deuren open om 18.30 u.

Gezien de grote opkomst vragen we u vriendelijk om tijdig aanwezig te zijn.

Inschrijven en betalen op voorhand is verplicht.

Vergeet niet de toegekende QR-code mee te brengen op je smartphone en/of afgeprint.

Indien vragen, mail naar activiteiten@davidsfondsbrasschaat.be