Over Opendeurdag school voor instrumentenbouw in Antwerpen - rondleiding met gids

26 apr
Antwerpen - ILSA, Internationale Lutherie School Antwerpen # 8621

Opendeurdag school voor instrumentenbouw in Antwerpen - rondleiding met gids

De Internationale Lutherie School Antwerpen (ILSA) biedt een voltijdse opleiding muziekinstrumenten- bouw strijk- en tokkelinstrumenten.

zaterdag 26 april 2025 van 09:45 uur tot 12:30 uur

Wij bezoeken deze school in het Parkhuis, een historisch gebouw naast het Provinciehuis in Antwerpen, tijdens haar opendeurdag. Een oud-leerkracht van de school met achtergrond van erfgoed en architectuur geeft ons een rondleiding.  

Als gerenommeerde opleiding in de Benelux trekt ILSA studenten aan uit heel Europa en daarbuiten die zich willen vestigen als professionele instrumentenbouwers. Hoewel het beroep van instrumentenbouwer nog steeds het imago van een oud ambacht uitdraagt,   vervaardigen studenten in hun nieuwe thuishaven gitaren, cello’s en violen met behulp van moderne apparatuur. “We gebruiken al jaren technieken en meetapparatuur om het hout te vinden met de beste klankeigenschappen en investeren nu in een kleine CNC-freesmachine en een moderne 3D-scanner”, aldus opleidingsverantwoordelijke Johan Hertogs. Het wordt beslist een boeiende uitstap.

Samenkomst: 9.45 u. ILSA, Koningin Elisabethlei 18, 2018 Antwerpen

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs € 5,00
Standaardprijs € 8,00