Over De geschiedenis van Brasschaat – Francis Dierckxsens

29 jun
Brasschaat - Ons Middelheem # 8634

De geschiedenis van Brasschaat – Francis Dierckxsens

Brasschaat speelt de hoofdrol in de roman ‘Telemachus in het dorp’ van de Vlaamse auteur Marnix Gijsen. Dit meesterwerkje uit 1948 deed heel wat stof opwaaien in de anders zo rustige parkgemeente. Boze tongen beweerden dat de ene helft van de inwoners woedend was omdat zij in het boek voorkwamen en dat de andere helft woedend was omdat zij er niet in voorkwamen.

Ons cultuurjaar sluiten we met deze lezing feestelijk af met koffie, thee en gebak. Zo vieren we nog een keer 150 jaar Davidsfonds Nationaal.

zondag 29 juni 2025 van 14:00 uur tot 17:00 uur

Bijna tachtig jaar na de publicatie vindt Francis Dierckxsens nog stof genoeg in het boek om ons mee te nemen naar het begin van de  20e eeuw toen het dorp van heikneuters een parkgemeente van burgers werd.

Francis Dierckxsens is naar alle waarschijnlijkheid de enige nog lesgevende pater in onze provincie. Hij is halftijds pedagogisch directeur en halftijds leerkracht geschiedenis en godsdienst. “Godsdienst is mijn roeping, geschiedenis mijn passie”, stelt Francis, die in Brasschaat en omstreken nu al een levende legende is.

Inschrijven

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil mezelf aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Ledenprijs Gratis
Standaardprijs Gratis

De lezing en de traktatie zijn een geschenkje van het bestuur.

Ken je iemand die kennis wil maken met onze vereniging? Hij/zij is mee van harte welkom.

Wel graag inschrijven vóór 21 juni